Te lang achter je computerscherm, gedehydrateerd of stress… Hoofdpijn kan tal van oorzaken hebben. Wist je dat ook een tekort aan vitamine D voor een bonkend hoofd kan zorgen?

Zonnige vitamine versus hoofdpijn

Tovert het eten van een stukje (pure!) chocolade ook instant een glimlach op je gezicht? Daar zit een reden achter. Uit onderzoek blijkt dat pure chocolade (met minstens 70% cacao) een positieve invloed kan hebben op je humeur, geheugen, weerstand en stressgehalte. Hoe dan? Cacao is een uitstekende bron van flavonoïden (wat gezonde voedingsstoffen zijn) die werken als krachtig antioxidant en ontstekingsremmer.

Het is geen geheim meer dat je lichaam nood heeft aan een gezonde dosis zonnetje. Onder andere je botten, spierwerking, celdeling, gemoedstoestand en immuunsysteem hebben deze vitamine nodig. Onderzoekers hebben vastgesteld dat er een link zou kunnen bestaan tussen klachten van hoofdpijn of migraine en een tekort aan vitamine D. Hoe ouder we worden, hoe moeilijker het voor ons lichaam wordt om vitamine D uit zonlicht en voeding te halen. Suppletie is dus zeker geen overbodige luxe!