We kunnen er niet meer omheen, door de huidige actualiteit op gezondheidsvlak kan onze weerstand echt wel de nodige ondersteuning gebruiken. Coronavirussen ondergaan voortdurend veranderingen waardoor de symptomen niet altijd even duidelijk of ernstig zijn. Het virus komt binnen via de luchtwegen (door speekseldruppeltjes), een goede handhygiëne is dus heel belangrijk! Verspreiding kan via de neus, sinussen, longen of slijmvliezen tot stand komen. Je lichaam komt in contact met lichaamsvreemde deeltjes en veroorzaakt een aantal reacties. Bij de ene persoon gaat het om hoesten en koorts, bij iemand anders slechts om een verstopte neus. De reacties zijn dus hetzelfde als bij een gewone seizoensgriep of verkoudheid. Wij zouden SSUP niet zijn moesten we niet uitleggen wat je immuunsysteem nodig heeft om je zo goed mogelijk te kunnen beschermen.

Selenium

Selenium heeft een sterkte oxidatieve werking. Maar wat betekent dat nu precies? Tijdens deze stofwisselingstoestand gaan er bepaalde stoffen in het lichaam een reactie aangaan met zuurstof. Dit noemen we vrije radicalen, ze vallen onze moleculen en genen aan met allerlei ziekten en klachten tot gevolg. Bovendien zorgt selenium voor de vorming van glutathionperoxidase (wat belangrijk is voor de afweer van schadelijke invloeden).

Zink

We hebben zink nodig voor de vorming van thymushormonen en voor het vrijmaken van vitamine A-reserves uit onze lever. Belangrijk voor onze weerstand dus! We kunnen zink ook een antioxidant noemen, het beschermt ons lichaam tegen de schadelijke gevolgen van oxidatieve stress!

Vitamine D

Onze weerstand kan suppletie met deze zonnige vitamine zeker gebruiken! Waarom? De omzetting naar de actieve vorm van vitamine D in de witte bloedcellen zorgt voor cellulaire immuniteit. Het stimuleren van de productie van een antimicrobieel eiwit maakt bacteriën onschadelijk. Voldoende vitamine D in je lichaam kan dus voorkomen dat je ziek gaat worden!